Lezing van Erwin Zeinstra
Tryater in de Singel
Pubquizzen
Stormvogels programma
Collecte brandwondenstichting
EEN LICHT tussen de mensen DOOR TE DELEN
Voedselactie
Sint Maarten
Friese dorpentocht

Aginda

De kopij voor het volgende nijsfodsje inleveren voor  dinsdag  8 november 18.00u 

Vrijdagavond   28 oktober organiseert VV Stormvogels”64  om 20.00u een  lezing van Erwin Zeinstra om 20.00u in de Singel  Entree € 5,00 Gratis voor Club-van50 leden

TRYATER Op sneon 29 oktober spilet Tryater de foarstelling De wierheid fan Wylgeragea yn doarpshûs De Singel om 20.00 oere. Kaarten:Reservearje: www.tryater.nl of 058-253 95 50. En foar de foarstelling oan de seal. De Singel is dan van 19.00u tot 21.30u gesloten !!!!!!!!

11 november  Pubquizzen
12 november "de Suskes” een cover en feestband  zaal open vanaf  20.30u  entree €10,-   Vol is VOl

Programma VV Stormvogels 64: Zaterdag 29  oktober : 9.00u  Stormvogels JO9 -2g – Zeerobben JO9-6 . 10.00u Stormvogels JO9-1 – Blauw wit’34 JO9-6 14.00u Stormvogels 1 – Leovardia 4 Zaterdag  5 november: geen thuis wedstrijden

Berjochten   

De collecte voor de Brandwondenstichting heeft een bedrag van €322.08 opgebracht, collectanten en gevers , hartelijk dank De collecte voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten heeft € 196,31 opgebracht. Heel veel dank aan alle gevers en de collectanten.

"EEN LICHT tussen de mensen DOOR TE DELEN” Woensdag 2 november a.s. is er een Dankdagviering in de kerk van Achlum. Deze viering is voorbereid door mensen uit Achlum, Hitzum, Arum & Kimswerd. Voorganger is ds. Margarithe Veen.In deze viering staat Sint Maarten in het licht centraal, het licht dat daar schijnt waar mensen delen met elkaar.Sint Maarten wist ook te delen door zijn mantel in 2-en te scheuren. Door deze handeling van naastenliefde voelde hij wat dat deed met mensen. Er is een levende Sint Maarten die zijn verhaal zal vertellen. Iedereen, ook de jeugd, is van harte welkom! Tijd: 19.30 uur - Plaats: Kerk Achlum.

Dit jaar organiseert de Diaconie weer een voedselactie. Na twee jaar een actie voor de voedselbank in Harlingen dachten wij nu maar weer eens voor Dorcas. U kunt in de week 44 van 31 okt t/m 6 nov producten kopen en inleveren bij ons.
Voor Achlum is dat bij Hessel en Freekje Faber, Jonkerschap 1A 

voor Hitzum bij Hendrik en Henny Schukken, Hoofdweg 24
De producten die dit jaar op het boodschappen lijstje staan en welke ook bij het nijsfodsje is toegevoegd zijn, Zonnebloemolie, liga, theebiscuit, limonadesiroop, blik groenten, witte e/o bruine bonen, blik fruit, rijst, pasta, jam, thee, suiker, tandenborstel, tandpasta.Graag zien wij een aantal producten tegemoet en zorgen wij dat het op de juiste plaats van bestemming komt. De Diaconie van Achlum / Hitzum.

Over 2 weken is het weer 11 november St Maarten , Het is weer de bedoeling dat de kinderen  o.b.v. het muziekkorps "Wubbenus Jacobs” uit Arum  bij u langs komen met hun lampions  om geld op te halen voor het goede doel, i.p.v. snoep.  Dit jaar is het eigen dorp weer aan de beurt en is gekozen voor het jeugdvoetbal van Vv Stormvogels ’64. Verdere info volgt op het volgende nijsfodsje.

5 november  friese dorpen tocht  in het WTC voor verdere info hierover zie www.friesedorpentop.frl