NL-Doet Boswerkdag 


8 kinderen hebben op 11 maart samen met hun ouders 23 fruitstruiken en 3 bomen geplant in het Achlumer bos. Zij kregen hierbij hulp van een aantal andere vrijwilligers. Het had de afgelopen periode heel veel geregend en daardoor was het erg nat, maar op deze zaterdag was het prachtig weer. 


Het is taaie klei in het Achlumer bos, daarom had Hovenier Pieter Faber de  gaten voor gegraven. Van Loonbedrijf Lageveen hebben we zwarte grond gekregen zodat de bomen en struiken een prima start hebben. 

Na het planten was er nog tijd voor het opruimen van afgevallen takken en  snoeiwerk. 

Er was op deze middag een prima catering. Voor alle vrijwilligers van jong tot oud was er drinken en hapjes. Die konden lekker in het zonnetje genuttigd worden na de zware arbeid. 

Iedereen die geholpen heeft op deze dag: Hartelijk dank!


Binnenkort gaan we nog bloemen zaaien, maar daar was het nu nog wat te vroeg en te nat voor. 

Iedereen is van harte welkom om te kijken hoe de struiken en bomen er bijstaan en voor in de zomer en in het najaar nodigen we iedereen uit om te proeven van de bessen en het fruit. 


Dit was een actie van de Biodiversiteitsgroep Achlum. Heb je belangstelling, wil je meehelpen of heb je tips, dan horen we dat graag via: roelie-anema@ziggo.nl

Of schiet iemand van de werkgroepleden aan: Wout Jansen, Anneke van der Meer, Pieter de Boer, Jannie Greydanus, Lieuwe Anema, Jan de Vlas, Willem Broersma, Roelie Greidanus