Cafe de Singel gesloten op 31 jan
Samen eten in het dorpshuis
Ledenvergadering IJsbaanvereniging Achlum
Seniorenmiddag
Pubquiz
Uitnodiging voor het bijwonen van optredens, waaronder Singelsjongers
Inloopspreekuur gebiedsteam
Snertactie van de Jeugdclub

Aginda


De kopij voor het volgende nijsfodsje inleveren voor 11-02-20 voor 18:00, Let op het email adres is gewijzigd naar: NijsfodsjeAchlum@outlook.com


De kopij voor op” e Hichte moet voor 15 februari worden  ingeleverd via toldijk@home.nl


Berichten


De singel

In verband met HET feest van de EEUW is het café  gesloten is op vrijdag 31 januari.

samen eten in het dorpshuis op 11 februari. Gezellig samen genieten van een heerlijk driegangenmenu in ons eigen dorpshuis kan weer op 11 februari. Schuif aan en eet mee. Iedereen uit Achlum is welkom! Het dorpshuis is vanaf 17.30 uur open. We eten om 18.00 uur. De kosten zijn € 12,50 p.p. Als u mee wilt eten op 11 februari, meld u dan uiterlijk vrijdag 7 februari aan bij Lenie Polderman, telefoon 0517-642310 of per e-mail l.j.polderman@home.nl.  De volgende data voor het samen eten zijn 10 maart, 7 april en 16 juni.

Vrijdag 7 februari 20.00u  in de Singel de jaarlijkse ledenvergadering van de " IJsbaan vereniging Achlum”.1 van de agenda punten is de stand van zaken rondom verplaatsen ijsbaan. Komt allen! 

Woensdag middag 26 februari wordt er weer een  seniorenmiddag georganiseerd van 14.00u tot 16.00u  in de Singel. De film "Achlum door de jaren heen” zal worden getoond  en daarna voor de liefhebbers  de gelegenheid om een spelletje met elkaar te spelen. Consumpties zijn deze middag voor eigen rekening, Tot dan. Gert, Jetty en Rennie.

ACA

Op Vrijdag 7 februari is er weer pubquiz, Om 20:00 in de Singel. De inleg bedraagt 2.00 euro p.p. En deze keer onder leiding van Jan Doedens & ………….


Uitnodiging voor het bijwonen van het optreden van: 

· Bone Idle – zanger, gitarist 

· Shantykoor ‘Sterk Spul’ – Lollum-Waaksens 

· Willekoar ‘De Singelsjongers’ – Achlum e.o. 

op zaterdagavond 29 februari in dorpshuis ‘Nije Haven’, Schoolstraat, in Lollum. Aanvang: 20.00 u. Toegang: € 3,50 inclusief 1 maal koffie of thee. Kinderen t/m 15 jaar: € 2,- ‘De Singelsjongers’ nodigen u van harte uit deze avond bij te wonen. Het belooft een gezellige muzikale avond te worden met  bekende en minder bekende liederen in het Fries, Nederlands en Engels. In de pauze is er een verloting met vele leuke prijzen. Het zou mooi zijn, als we in Lollum voor een volle zaal kunnen zingen. Van harte welkom namens het bestuur en leden van ‘De Singelsjongers’. 

Voor alle inwoners van  Achlum wordt er vanaf 5 februari  op  elke  1e woensdag van de maand  van 10.30u tot 12.00u een inloopspreekuur gehouden  van het gebiedsteam van de gemeente de Waadhoeke in "de Singel”.  Hier kun je terecht voor vragen/ problemen rondom opvoeding, relaties, veiligheid, onderwijs, ouder worden eenzaamheid, mantelzorg verslaving ,vervoer,  huishoudelijke hulp , hulpmiddelen etc.  Zie bijgevoegde flyer.

Snertactie!

Het is bijna weer zover, zaterdagochtend 1 februari komen we weer langs de deuren voor onze jaarlijkse snertactie vanuit de Jeugdclub Achlum. De opbrengst is voor de jeugdclub en al jaren een succes! Van de opbrengst hebben wij veel leuke dingen kunnen doen en mooie uitstapjes kunnen maken en dit willen we graag blijven doen! We hopen iedereen tussen 9:30 uur en 12:00 uur van snert te voorzien. De jeugd, de vaste trouwe kookploeg en de clubleiding hebben er weer zin in! Hopelijk tot 1 februari!! 

Groetjes van de Jeugdclub!