Aginda

Kopij volgende editie: 25-06-24 voor 18:00

De kopij voor de volgende dorpskant “Op e Hichte” moet voor 10 juli worden ingeleverd via toldijk@home.nl

Berichten

Samen eten in het dorpshuis op 19 juni

Op woensdag 19 juni bereidt Giem voor ons een maaltijd geïnspireerd op de kookkunst van onze zuiderburen en kunnen we genieten van gerechten uit de Belgische keuken. Kom gezellig mee-eten! Iedereen uit Achlum is welkom. Het dorpshuis is vanaf 17.30 uur open. We eten om 18.00 uur. De kosten zijn € 15,00 p.p. Als je mee wilt eten op woensdag 19 juni, geef je dan uiterlijk zaterdag 15 juni op bij Lenie Polderman, per telefoon 0517-642310 of per e-mail l.j.polderman@home.nl. De volgende data voor het “samen eten” in de zomer (!) zijn: dinsdag 16 juli en dinsdag 13 augustus, alleen bij voldoende belangstelling.

Vrijwilligers gezocht Dorpsfeest

Tentopbouwers en -afbrekers: Voor woensdag 3 juli zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de feesttent opbouwen en voor maandag 8 juli weer tentafbreken. Wil je (één van) deze dagen helpen, neem dan contact op met Niek Oosterhaven 06-46507154.

Barvrijwilligers: Voor tijdens het feest (5 en 6 juli) zijn wij op zoek naar bartoppers! Het gaat om 2 á 3 uurtjes. Lijkt het je leuk om te helpen? Neem contact op met Janine Yntema tel 06-83189739.

Laatste update Slachtemarathon

Aanstaande zaterdag 15 juni is het zover: de Slachtemarathon 2024! De werkgroep en alle vrijwilligers zijn momenteel druk bezig om alle losse eindjes weg te werken en de puntjes op de i te zetten. De buurtverenigingen, de verkeers-, catering- en de opbouwploeg, iedereen is druk bezig met de voorbereidingen! We hopen op een mooi eindresultaat van alle inspanningen, op een gezellige dag én dat het weer meezit. Hierbij nog een laatste keer alle aandachtspunten op een rij:

– De hardlopers worden tussen 7.00 – 8.00 u door Achlum verwacht. Tussen 8.00 – 14.00 u volgen de wandelaars. Het zou ontzettend leuk zijn als de kinderen de hardlopers komen aanmoedigen langs de route rondom het San Marcoplein. Zet je wekker vroeg en neem iets mee wat lawaai maakt (potten, pannen, toeters of een instrument)!

– Bij de steiger in het Achlumer bos is muziek van 2 korpsen en een koor, deze spelen van 9.30 – 14.00 u en wisselen elkaar af. Op het San Marcoplein is van 8.00 – 10.00 u een optreden van de Singelsjongers, van 11.00 – 13.00 speelt de band APK. Tijdens pauzes klinkt er muziek vanuit de boxen. Gedurende de dag is er straattheater langs de route.

– Een groot deel van het dorp is zaterdag autovrij en wordt via beide kanten afgesloten voor verkeer. Alleen noodverkeer is toegestaan.

– Wanneer u normaliter uw auto parkeert op één van de parkeervakken langs de route (Monnikenweg, Dorpsstraat, Oosterstraat), dan het vriendelijke verzoek uw auto vóór 15 juni te verplaatsen. Vanwege de levering van de toiletten, dienen de parkeervakken aan het begin van de Dorpsstraat (tegenover brievenbus) al vanaf woensdag 12 juni vrij te zijn!

– Aan alle dorpsbewoners het verzoek om de vlag uit te hangen en de bloemetjes buiten te zetten!

– Na afloop van de Slachte willen met elkaar proosten op een geslaagde editie. De Singel is vanaf 16.00 u open voor vrijwilligers en dorpsbewoners. Live muziek start tussen 17.00 – en 18.00 u.