Aginda

Kopij volgende editie: 03-10-23 voor 18:00 nijsfodsjeachlum@outlook.com

Beweeg mee voor 65+

Deze groep sport 1 x per week op dinsdagochtend van 10.00-11.00 uur in de gymzaal van Achlum o.l.v. Johan Kuiper. De groep bestaat nu uit 8 leden en dat mogen er best meer worden, om dit te realiseren proberen we de lessen iets anders in te vullen, eerst een half uur bewegen en daarna een spelvorm bijv. shuffleboard. Elke maand na afloop van de les koffiedrinken in de Singel,  niet alleen is bewegen belangrijk maar ook het omzien naar elkaar toe. Deze groep staat open voor nieuwe leden zowel mannen als vrouwen, kom vrijblijvend eens kijken en meedoen.

Boomgaard bos Jister

De fruitbomen in het Achlumer bos zitten bomvol appels en peren. Dit fruit is voor alle Achlumers. Haal gerust wat op voor de stoofpeertjes, appelmoes, appeltaart, of om gewoon op te eten. Op de kaartjes die bij de bomen zitten staat wanneer het fruit rijp is en geplukt kan worden en ook waar je het voor kunt gebruiken. Lekker Ite.

ACA activiteiten

23 September Pokertoernooi vanaf 20:00 uur
– Leeftijd: vanaf 16 jaar
– Spelvorm in DH te bepalen
– Tip: Neem je pokerface mee
06 Oktober Pubquiz – Doors open: vanaf 19:45 uur, start 20:00 uur – Entree: 2 euro

21 Oktober Film Avond (Kinderfilm)
– Doors open: vanaf 17:00 uur, start 18:00 uur
– Leeftijd: vanaf 4 jaar
– Entree: 2 euro inclusief drinken en chips
– Tip: Neem je kussen mee! – DH is open voor de ouders!

Rabo Clubsupport

T/m 26 september kunt u weer als lid van de Rabobank een stem uitbrengen op een vereniging. Voor Achlum zijn dat Dorpsbelang, de Voetbalvereniging, de Kaatsvereniging en Sportvereniging Achlum. Elke stem is geld waard voor de vereniging zodat zij weer mooie activiteiten kunnen organiseren, alvast hartelijk bedankt !

Dorpshuis de Singel

Nogmaals een oproep voor vrijwilligers die met oudejaarsnacht de bardienst willen draaien (van 1.00 tot 4.00), zodat het dorpshuis dit jaar weer open kan met oudejaarsnacht. Opgeven kan bij Mireille Jeeninga of door een mail te sturen naar info@dorpshuisdesingel.nl

Het groenonderhoud rondom het dorpshuis is jarenlang door de gemeente gedaan, maar dit jaar zijn ze erachter gekomen dat de grond van het dorpshuis is en zijn ze gestopt met het onderhoud. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die eens in de zes weken (naar eigen inzicht) het onderhoud willen doen van de perkjes en het verwijderen van het onkruid rondom het dorpshuis. Hiervoor kunt u contact opnemen met iemand van het bestuur van het dorpshuis of door een mail te sturen naar info@dorpshuisdesingel.nl 

Let op: gewijzigde data “samen eten”!

De data in oktober en december voor het “samen eten” zoals ze nu op de ACA-folder staan, zijn aangepast. De nieuwe data zijn: 17 oktober (gewijzigd), 7 november (ongewijzigd) en 12 december (gewijzigd)

Bedankje

We hebben weer geluk!

Ik ben thuis. Het ging niet van een “leyen dakje” maar dankzij de mooie kaarten kwam er een dag met goed bericht. Alle schrijvers van harte bedankt en ik hoop stilletjes dat iedereen langs komt. Niet allemaal tegelijk, een telefoontje is eenvoudig gedaan.

Hartelijke groet en nogmaals bedankt.

Sylivia, Tanjabuurt 7. Tel 06-83340765  mail adres sgmalteser@gmail.com

Mededeling

Na lange tijd mantelzorger te zijn geweest voor mijn lieve vrouw en met behulp van de kinderen en kleinkinderen en vele instanties kon het thuis jammer genoeg niet langer. Ze is opgenomen in “Bloemkamp”. Het is nu stil in huis, maar gelukkig krijg ik veel steun en warmte van de buurt bewoners, dorpsgenoten, familie en  kennissen of een bezoekje dat doet me erg goed. Gelukkig heeft ze daar een hele goede verzorging en krijgt daar ook vele bezoekjes, daar zijn we heel blij mee.

Groetjes Coen Rienstra.

Het adres is G. Rienstra-Viëtor,

Bloemkamp afd. Sering rood kamer 7

Floridus Campus laan 1

8701AK  Bolsward