Programma V.V. Stormvogels '64
Maatsklaverjassen
2e Paasdag wandeltocht
Achlumer bos
Plantenactie Wubbenus Jacobs
Rondje van Achlum
Gezellige High Tea
Koningsdag 2017

Aginda

De kopij voor het volgende nijsfodsje inleveren voor  dinsdag  25 april 18.00u 

Programma VV Stormvogels`64 : Zaterdag 15  april  ( beker/inhaal programma) 14.00u  Stormvogels 1 SC Franeker 3 Zaterdag 22 april (beker/inhaalprogramma) 14.00u Stormvogels 1 Minnertsga 3 

Paasmaandag 17 april is het dorpshuis geopend vanaf 16.00u 

Vrijdag 21 april is er weer maatsklaverjassen om 20.00 uur in de Singel. Opgave kan tot donderdag 19.00 uur bij Wytske Vrieswijk Overal. Tel. 641520, mail. w.overal@hetnet.nl  of via de app. 0611801175.

Berjochten 

2e Paasdag  17 april Wandeltocht We verzamelen om 14.30 uur bij de Singel voor de Achlumer Paaswandeltocht. We lopen een groot deel van het Ommetje van  Achlum. De tocht is ongeveer 5 km dwars door de landerijen rondom Achlum. Halverwege hebben we een stop op een prachtig plekje.  Na afloop is er paasbrood in de Singel en kunnen we daar napraten. Honden mogen niet mee. 


Soms sit it libben net mei, Soms wolle je wol efkes hielendal neat,

Mar dan krij je keartsjes, blommen, in beskje, app-kes en dat minsken docht je sa goed. Tank der foar, it makket dat je je net allinich fiele. 

We binne der noch net, mar hoopje dat alles wer goed komt. Leafs Theo en Eke 


  Achlumer bos.  We hebben een imker bereid gevonden om een bijenkast in het bos te zetten. Die wordt deze week nog geplaatst, want de eerste vruchtbomen staan al in de bloei. Om de bijenkast is het gras weggehaald en er is een lange strook gras omgeploegd. Daar strooien we deze week bloemenmengsels in. We hopen op een fleurige en kleurige bloemenweelde en op een rijke fruit oogst in het najaar

PLANTENACTIE:  Muziekvereniging Wubbenus Jacobs komt tussen 24 en 26 april a.s. weer bij u langs met: Geraniums, Fuchsia's, Spaanse margrieten, diverse hangplanten  en..... wat we nog meer krijgen aangeboden van onze leverancier. 

Wij hopen dat wij ook dit jaar uw terras en tuin mogen opvrolijken met onze plantjes! 


ACA: Wij willen via deze weg graag alle vrijwilligers bedanken voor het helpen bij het rondje van achlum 26 Maart!! Ook willen wij onze excuses aanbieden dat de verkeersregelaars lang op hun post moesten wachten voordat duidelijk was dat de laatste loper gepasseerd was.  Het ACA is op zoek naar doeners tijdens de grote activiteiten en nieuwe ACA leden. Interesse neem dan contact op met 1 van de huidige ACA leden of via Ineke_vandertol@hotmail.com

Zaterdag 15 April organiseren wij een gezellige high tea. We beginnen om 14.00u in de Singel en maken eerst een etagre, daarna gaan we cakejes, koekjes en broodjes versieren.  Vanaf 16.00u serveren wij al jullie lekkers aan jullie ouders onder het genot van een kopje thee (of koffie). In verband met de inkopen, graag van te voren opgeven bij Eke Beukema 06-26836739  uiterlijk Donderdag 13 April. Entree: 3 euro p.p. Leeftijd: groep 3 t/m 8 (groep 1 en 2 alleen onder begeleiding van de ouders)

 

Opbouwen van de rommelmarkt vanaf 13.00u