Update opvang 21 juni jl.
Verhalenproject
Wie wordt bezorger van it Nijsfodsje?
Update opvanglocatie Oekra´ense vluchtelingen 
Oud ijzer voor het goede doel

Aginda

Kopij volgende editie: 05 juli voor 18:00 mailto:NijsfodsjeAchlum@outlook.com

Kopij volgende Dorpskrant voor 30 Juni bij Toldijk@home.nl


Berichten


update Opvang 21 juni jl.

De 3 kinderen zijn met hun moeder inmiddels al weer vertrokken. Zij miste haar moeder in Kiev te veel. Zij proberen een woonplaats in de Karpaten te vinden om elkaar af en toe toch te kunnen ontmoeten. De andere 3 nieuwe bewoners zijn lekker tot rust gekomen. Ze zijn inmiddels al aan het werk in Leeuwarden bij Borgesius. 

Afgelopen week zijn er weer 5 nieuwe mensen bijgekomen. Het aantal is nu 19. Dit zijn allemaal twintigers. 3 Oekra´ners en 2 medicijn studenten uit Kenia. Zij willen ook allemaal zo snel mogelijk aan het werk. Hopelijk kan dit al ergens volgende week.

Voor de fietsen heb ik inmiddels 2 heren die wel willen helpen met reparaties! Hartelijk dank. 

De boekenkast in de Singel kan nog steeds gebruikt worden. In de ochtenduren ben ik (vaak) aanwezig in de vergaderzaal/woonkamer. Loop gerust even bij mij naar binnen via de tuinkant!

Names bestuur Dorpshuis,

Mireille


Verhalenproject Uitgesteld geluk op de moestuin in Achlum

Op maandag 4 juli om 19.30 uur is een verhaal van het verhalenproject Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature te beluisteren op de moestuin achter het dorpshuis. Zen Roorda leest daar het verhaal De psycholoog komt aan het orgel likken van Joost Oomen voor, in het Nederlands. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Neem zelf een tuinstoeltje mee. Meer info vind je op www.uitgesteldgeluk.nl.

De moestuin is met subsidie geld van het dorpshuis omgetoverd tot een prachtig plekje. Het is bijna klaar, maar kom het alvast bewonderen.


Wie o wie????

We zijn op zoek naar iemand die  om de  2 weken, met uitzondering van de zomervakantie , het nijsfodsje wil rondbrengen  op de woensdag of donderdag. Het gaat om de  Dorpsstraat, Tanjabuurt, Alde Loop, Bakkersteeg, Monnikenweg, Jonkerschap, een aantal  van de  Hitzumer weg de Jister en een aantal  van de Ludingaweg. Als je denkt dit lijkt me wel wat bel met Rennie van Dijk 0517-641445 of 06-40696009.


Update opvanglocatie Oekra´ense vluchtelingen in dorpshuis Achlum

Sinds eind maart van dit jaar vangt gemeente Waadhoeke tijdelijk vluchtelingen uit Oekra´ene op in de dorpshuizen in Tzum en Achlum. In totaal is er in deze dorpshuizen samen plek voor 55 vluchtelingen en die zaten er afgelopen periode ook bijna continu.

Zoektocht naar vastere opvanglocatie in de gemeente

Opvang in dorpshuizen kan alleen voor een tijdelijke periode. Het voornemen van gemeente Waadhoeke is om in september a.s. een vastere opvanglocatie te kunnen bieden aan de vluchtelingen. Zo kunnen de dorpshuizen weer gebruikt kunnen worden voor de activiteiten in het dorp.

Meer informatie over opvang in Waadhoeke? Kijk op www.waadhoeke.nl/oekraine of mail naar oekraine@waadhoeke.nl.


Oud ijzer wagen kan weer gevuld worden voor het goede doel!
Hij staat achterop het terrein van loonbedrijf Lageveen naast de bruine zeecontainer.
Heeft u nog een goed doel in gedachten kan u dat doorgeven aan
Douwe de Boer 06-14583059
Tot nu toe hebben de volgende verenigingen er gebruik van gemaakt:

   Voetbalvereniging 2x
   IJsclub Achlum 1x
   Project Armenie 1x