Jaarvergadering Dorpsbelang is verzet naar woensdag 3 november
Achlumer honing
Tryater yn Achlum
Gebiedsteam Waadhoeke
Opbrengst collecte Nierstichting
Samen eten in het dorpshuis op 19 oktober
Beweeg mee voor 65+
ACA mededelingen

Aginda

Kopij volgende editie: 19 Oktober voor 18:00 mailto:NijsfodsjeAchlum@outlook.com

Berichten

De nieuwe datum voor de jaarvergadering dorpsbelang is Woensdag 3 november om 20:00 in de Singel.


Achlumer honing

Op de laatste dag van augustus is de bijenkast weer uit het Achlumerbos
gehaald. De honing is geslingerd en in potten gedaan. Het was een
uitzonderlijk goed (bloemrijk)jaar: deze keer een opbrengst van maar
liefst 33 potten honing van 350 gram. Daarmee komt het totaal van deze
zomer op 18,5 liter honing die verzameld is door de bijen. Ze gaan nu
weer in winterrust en ze komen als alles goed gaat het volgend jaar weer
terug. De honing is voor € 5,50 te koop op de Monnikenweg 56. Op=op


Tryater yn Achlum


Op sneon 27 novimber spylje Joop Wittermans en syn soan Mats de foarstelling: Vader en Zoon. Om 20.00 oere yn de Singel. Kaarten kinne reservearre wurde op https://tryater.nl/programmaOf belje op tiisdei of tongersdei tusken 14.00 en 16.00 oere mei Tryater:  058-2539550 Vader en Zoon is in spul tusken feit en fiksje, doe en no. It is in humoristyske, oandwaanlike en soms pynlike teaterdialooch. In hertstochtlik petear oer âlder wurde, jierrenlange patroanen en elkoar los doare litte.  Vader en zoon is foar it grutste part Nederlânsktalich mei sa no en dan Frysk.


Gebiedsteam Waadhoeke


Het gebiedsteam Waadhoeke (locatie Franeker) gaat vanaf woensdag 3 novemberweer op iedere eerste woensdag van de maand spreekuur houden in het dorpshuis "De Singel”. We zitten er  van 10.30 uur tot 12 uur.  Het gebiedsteam is er voor alle inwoners tussen de 0 en 110 jaar, vragen kunnen bijvoorbeeld  gaan over opvoeden, wie regelt welke hulp, financiële vragen, mantelzorg, hulpmiddelen, hulp in de huishouding of zelfstandig wonen en meedoen in de samenleving.  Als  er spreekuur is zult u mij als gebiedsteammedewerker treffen. Ik werk al een tijd in het gebiedsteam en kan u meteen helpen of de juiste weg wijzen.  

U bent van harte welkom!
Albert Tilma 


Collecte Nierstichting 


De jaarlijkse collecte  in Achlum voor de nierstichting heeft het mooie bedrag van  € 382,31

opgeleverd.

Alle gevers en collectanten bedankt!


samen eten in het dorpshuis op 19 oktober

Eind augustus is het "samen eten” in het dorpshuis opnieuw gestart. Op 19 oktober staat het altijd verrassende en heerlijke drie gangen diner weer voor u/je klaar. Alle Achlumers zijn van harte welkom: een kans om elkaar als dorpsbewoners beter te leren kennen .Het dorpshuis is vanaf 17.30 uur open. We eten om 18.00 uur. De kosten zijn € 12,50 p.p. Als u/je mee wilt eten op 19 oktober, meld u/je dan uiterlijk vrijdag 15 oktober aan bij Lenie Polderman, telefoon 0517-642310 of per e-mail l.j.polderman@home.nl.De volgende data voor het "samen eten” in 2021 zijn 16 november en 14 december.

Beweeg mee voor 65+

Op zaterdagochtend 16 oktober om 10.00 uur wordt er een open les gegeven door Johan Kuiper. Belangstellenden voor deze groep van dames en heren kunnen zich hierbij aansluiten om te ervaren wat deze groep op dinsdagochtend van 10.00-11.00 uur voor oefeningen doen om goed te blijven te bewegen. Het is de bedoeling om een half uur met de groep mee te doen en na afloop is er koffie/thee met cake in de Singel.  Deze groep moet blijven bestaan, dus nieuwe leden zijn welkom.


ACA

ACA Organiseert i.s.m de biodiversiteits werkgroep ‘Vogelhokjes timmeren’ , Zaterdag 23 oktober 2021 13:00. Deelname is GRATIS. Voor jong & oud! Neem je eigen gereedschap mee. ACA Organiseert THEMAFEEST "ALLES MAG” Verplaatst naar vrijdag 29 oktober 2021 i.v.m. feest in Franeker op zaterdag 30 oktober. 17:00 deuren geopend, 20:00 muziek.

Pubquiz aanstaande 8 oktober in de singel, groepen max 5 personen, 2 euro entree.