Senioren reisje
Welzijnsmarkt 'Voel je goed' in Kimswerd
Vrijwilligers gevraagd voor KV Achlum
Opbrengst Poiesz sponsoractie
Vrijwilligers gevraagd voor dorpshuis de Singel
Project Achlum in beweging
ACA: Alleskunner
ACA: Dorps BBQ

Aginda

Kopij volgende editie: 23-05-23 voor 18:00 mailto:NijsfodsjeAchlum@outlook.com


Berichten:


Senioren reisje 

Woensdag 14 juni willen we er weer een dagje op uit. Dit jaar gaan we naar het kazematten museum en naar het Waddencentrum op de kop van de afsluitdijk.

We gaan dit jaar met eigen vervoer. Vertrek om 9.30u bij de Singel.

De kosten zijn 30 euro p.p. inclusief  koffie met gebak, lunch entree en rondleiding . Opgave voor 5 juni a.s. bij Rennie  van Dijk tel . 0517641445  b.g.g. 0640696009 of bij Jetty Dijkstra  tel 06-14153734. Ook graag doorgeven of je wilt /kan rijden. De 30 euro graag voor 5 juni overmaken op rekening dorpsbelang  Achlum NL43RABO0380606232

WELZIJNSMARKT ‘VOEL JE GOED’ IN KIMSWERD

We leven in een drukke, turbulente tijd en dat heeft zijn weerslag op ons persoonlijke leven. Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, vermoeidheid, lusteloosheid, stress en andere klachten, die soms zelfs tot een burn-out kunnen leiden. Het is meer dan ooit belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat je beter in je vel komt te zitten. Voel je goed! Dat betekent aandacht voor gezondheid van lichaam en geest, ontspanning, verzorging en persoonlijke groei. De tweede editie van Welzijnsmarkt ‘Voel je Goed’ biedt inspiratie voor een gezonde levensstijl. In de verschillende stands vind je informatie, producten, proefbehandelingen en originele cadeau-artikelen. De deelnemers zijn afkomstig uit Kimswerd en omliggende dorpen. Lokale en kleinschalige ondernemingen, o.a. actief op het gebied van Shiatsu en holistische massage, coaching, training, healing, Bachbloesem, klankschalen, voetreflexologie, luisterend oor, energetische therapie, spirituele kunst, sieraden, huid- en lichaamsverzorging. Verschillende stands bieden korte behandelingen aan tegen een kleine vergoeding. Er is weinig of geen mogelijkheid om te pinnen, dus meestal is alleen contante betaling mogelijk. Naast de markt is de gezellige bar van Piers Stee de hele dag open voor een hapje en een drankje. De Welzijnsmarkt vindt plaats op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 16.00 uur in MFC Piers Stee, Harlingerweg 26A, 8821 LC Kimswerd. De entree is gratis. Nadere informatie via www.piersstee.nl of wapkimswerd@hotmail.com. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend even rond te kijken. Graag tot ziens op zaterdag 13 mei in Piers Stee!

KV achlum 

KV Achlum is voor de catering nog op zoek naar vrijwilligers. Ben jij zo nu en dan (of 1 keer) beschikbaar voor minimaal 2 uurtjes in het kaatsseizoen, geef dit dan door aan Mirthe Yntema (06-31326764) of Anneke de Boer (06-52186456).


KV achlum

Wat een fantastische opbrengst mochten we in ontvangst nemen bij het Poiesz Jeugdsponsorgala. De kaatsclub kreeg een cheque van € 957 en de voetbalclub maar liefst € 1.022 !! Heel veel dank aan alle jeugd voor hun inzet en alle bewoners van Achlum voor het meesparen!! Sportieve groet van de KV Achlum en VV Stormvogels '64.


Dorpshuis de Singel

Voor oudejaarsnacht zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de bardienst willen draaien (van 1.00 - 4.00). Opgeven kan bij Mireille Jeeninga of door een mail te sturen naar info@dorpshuisdesingel.nl 


Project Achlum in beweging

Woensdag 31 mei is er een sponsorloop op het voetbalveld in Achlum. Kinderen van groep 1 t/m gr. 8 van het Iepen Finster proberen zoveel mogelijk rondjes te rennen in een half uur tijd.

De kinderen kunt u aan de deur verwachten, met de vraag of u ook wilt sponsoren per rondje of voor een vast bedrag. De opbrengst is voor het project Achlum in beweging.  In het volgende nijsfodsje informeren wij u over de tijd waarop u de kinderen tijdens deze sponsorloop kunt aanmoedigen.


ACA

Alleskunner
Wegens te weinig aanmeldingen gaat de Alleskunner zaterdag 13 mei helaas niet door.

Dorps BBQ
Zaterdag 10 juni
 vanaf 17.00u organiseert het ACA weer de jaarlijkse dorps BBQ met dit keer muziek van DJ Quickfinger.

Geef bij opgave je keuze door, opgave t/m zaterdag 3 juni d.m.v. een berichtje naar één van de ACA leden: Meiny tel 0629392450, Mark tel 0650990774 of Jouke tel 0652723153.

Wil je niet mee barbecueën, dan is de entree €7,50 in verband met de muziek.

BBQ pakket prijzen zijn p.p. en is inclusief entree (muziek), salade en stokbrood.
- BBQ-pakket Standaard (€15,00):
Varkenssaté (3 stokjes), Hawaï-spies, shaslick en hamburger.
- BBQ-pakket Top  (€17,50):
Gemarineerde karbonade, varkenshaassaté, shaslick, drumstick  en hamburger.
- BBQ-Kinder-pakket (€10,00):
BBQ-worstje, kids-spies en hamburger.
- BBQ-pakket Vegetarisch (€15,00):
Vegetarische spies, vegetarische hamburger, vegetarische groenteburger  en wrap met kruidenkaas.