De verrassing van Achlum.....


In april 2021 nam WIllem van Duin, afscheid van Achmea. Als afscheidscadeau is er door 1Camera een film voor hem gemaakt. Hij zelf speelde hierin de hoofdrol. De opnames werden voor een groot deel in Achlum opgenomen en heeft de titel: " De verrassing van Achlum. Een aantal Achlumers heeft hier ook als figurant in meegespeeld. De film kunt u HIER  bekijken.

Achlum en Achmea zijn al vanaf 1811 met elkaar verbonden. Ulbe Piers Draisma begon hier de onderlinge waarborgmaatschappij Achlum. Na allerlei fusies kwam hier Achmea uit voort. Na 200 jaar keerde Achmea op 28 mei 2011 terug naar Achlum en hield daar de Conventie van Achlum. De CEO van Achmea Willem van Duin was de grote animator van dit evenement. Het hele dorp vierde feest samen met ongeveer 2500 genodigden. Hieronder waren Bill Clinton, Rick van der Ploeg, Geert Mak, Adriaan van Dis, Foppe de Haan, Herman van Veen, Hans Wiegel, Femke Halsema en Bas Heijne.

Een samenvatting van de Conventie van Achlum vind je HIER In een grote tent trad 's avonds ook Rowan Heze op. Dat kan je HIER terug kijken